Δημιουργήστε μια στρατηγική μάρκας νικητών για μη κερδοσκοπικά

Τι είναι ένα εμπορικό σήμα;

Δεδομένου ότι η επωνυμία είναι μια αντανάκλαση – εκτείνεται πέρα ​​από μια μονάδα λογότυπου ή ένα συνδυασμό χρωμάτων. Η μάρκα σας είναι η αποστολή σας, οι δραστηριότητές σας, ο τρόπος επικοινωνίας, ο τρόπος που οι άνθρωποι αισθάνονται για σας. Περισσότερο από τη διατήρηση της φήμης του οργανισμού σας, το branding αναπτύσσει την ισότητα και την πίστη του. Η επωνυμία σας είναι η γενική αντίληψη του οργανισμού σας στον κόσμο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. και η οικοδόμηση της μάρκας σας είναι να διαμορφώσετε αυτές τις αντιλήψεις. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη διαδικασία.

Βήματα για την ανάπτυξη της στρατηγικής μάρκας σας

Η στρατηγική μάρκας είναι οι τρόποι και τα μέσα για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης μάρκας.

Αποκτήστε γνώση είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Στόχος είναι να κατανοήσετε τις υπάρχουσες αντιλήψεις σχετικά με την οργάνωσή σας μεταξύ των ενδιαφερομένων. Με τη διεξαγωγή συνεντεύξεων, δημοσκοπήσεων, συζητήσεων, δημοσκοπήσεων και άλλων, μεταξύ δωρητών, εθελοντών, μελών προσωπικού, συνεργατών, υπευθύνων, ακτιβιστών και όλων των άλλων που έχουν σχέσεις με την οργάνωσή σας, θα είστε σε θέση να καταλάβετε τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πού είστε και πού πρέπει να πάτε στο ταξίδι προς τους στόχους σας.

Εύρεση του διαφοροποιητή

Προσδιορίστε τι σας ξεχωρίζει από άλλους οργανισμούς. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους έναν λόγο να συσχετιστούν με τον οργανισμό σας παρά με έναν άλλο. Ορισμένες από τις διαφορές που πρέπει να εξεταστούν περιλαμβάνουν:

  • Μοναδικοί στόχοι – Εργασία για ένα τελικό αποτέλεσμα που είναι διαφορετικό από άλλα
  • Μοναδική περιοχή – Όντας το μοναδικό μη κερδοσκοπικό που δραστηριοποιείται στην περιοχή σας
  • Μοναδικές τεχνικές – Μέθοδοι λειτουργίας που δεν είναι παρόμοιες με άλλες. Για παράδειγμα, το APOPO είναι διαφορετικό από άλλους διεθνείς οργανισμούς που επιλύουν ανθρωπιστικά προβλήματα επειδή λειτουργεί με αρουραίους για την ανίχνευση νάρκες ξηράς και μολύνσεις από φυματίωση.

Ανάπτυξη μιας προσωπικότητας

Η προσωπικότητα του εμπορικού σας σήματος είναι ο συνδυασμός των ανθρώπινων χαρακτηριστικών που του έχουν ανατεθεί. είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται και μιλάει. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να περιγράψει το εμπορικό σήμα σας σαν να ήταν ένα άτομο. Πώς θα περιγράφατε τότε την επωνυμία σας; Θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό, σοβαρό, αξιόπιστο ή έγκυρο. Ορισμένα μη κερδοσκοπικά είναι φιλικά και ευγενικά και μιλούν με έναν εύκολο τρόπο, ενώ άλλοι είναι πιο σοβαροί.

Ανάπτυξη οπτικής ταυτότητας

Η οπτική σας ταυτότητα καθιστά το εμπορικό σήμα σας άμεσα αναγνωρίσιμο και διακριτό από τους ανταγωνιστές του. Αποτελείται από όλα τα οπτικά στοιχεία και μπορεί σε γενικές γραμμές να αναλυθεί στη γραφή, τα χρώματα και τις εικόνες καθώς και τις ιδιότητες των γραμμών, των σχημάτων και των υφών.

Ορισμός εμπειριών μάρκας

Μια εμπειρία μάρκας είναι τα αποτελέσματα μιας αλληλεπίδρασης με το εμπορικό σήμα. Περισσότερο από το σχεδιασμό, την ταυτότητα, τη συσκευασία ή τη διαφήμιση, οι εμπειρίες μάρκας αφορούν την αίσθηση, τα συναισθήματα και άλλες συμπεριφορικές αντιδράσεις σε ένα εμπορικό σήμα. Οι εμπειρίες μάρκας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να «ζουν τη μάρκα», ανεξάρτητα από το αν είναι εξωτερικοί ή εσωτερικοί.

Διατήρηση της συνέπειας της μάρκας

Η δημιουργία διαφορετικών εμφανίσεων σε διαφορετικούς χρόνους προκαλεί σύγχυση στον δέκτη και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Με τα παραπάνω, κάνοντας μια παρόμοια εντύπωση κάθε φορά, πιέζοντας τις αντιλήψεις της μάρκας σας σε μια καθορισμένη κατεύθυνση θα γίνει εύκολη. Η συνέπεια θα γίνει ορατή όχι στα πράγματα που λέτε και κάνετε, αλλά πώς φαίνεται και αισθάνεται η μάρκα σας και στις εμπειρίες που δημιουργεί. Όλες οι δραστηριότητές σας και η επικοινωνία θα προκύψουν από ένα ξεχωριστό όραμα και θα προχωρήσουν, θα πρέπει να βασιστούν σε αυτά που ήρθαν πριν από αυτό.

Ποια είναι τα οφέλη

Δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό στρατηγική μάρκας για μη κερδοσκοπικά έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Ευθυγραμμισμένη δράση προς στόχους

Δεδομένου ότι μια καλή μάρκα θέτει σαφείς στόχους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατανοούν το σύστημα πεποιθήσεων που καθοδηγεί τις πρωτοβουλίες του. Αυτό βοηθά όλους να συναντηθούν, να συσπειρωθούν γύρω από κοινούς στόχους και να αποδώσουν καλύτερα.

Αύξηση της συμμετοχής των πολιτών

Όταν διαφοροποιείτε τη μη κερδοσκοπική μάρκα από τον ανταγωνισμό, σπάστε το σωρό. Επίσης, δεδομένου ότι οι χορηγοί είναι πιο πιθανό να συνεισφέρουν σε έναν οργανισμό που έχουν ακούσει, έχει νόημα να είναι εκεί έξω και να δει με συνεπή τρόπο.

Η επωνυμία όχι μόνο αυξάνει τον αριθμό των δωρητών, αλλά και τις συνεισφορές των χορηγών, καθώς και τη διατήρηση των συνεισφερόντων. Αυξάνει τις συνεισφορές των επιχειρήσεων, καθώς και από τα ιδρύματα και τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Ως εμπορικό σήμα θα χρησιμοποιούσατε συνεχώς το ίδιο σχέδιο και μηνύματα και θα εμφανίζετε ένα σύνολο τιμών και επιλογών που έχουν καθοριστεί από τη στρατηγική σας. Με τη διατήρηση της συνέπειας, το εμπορικό σήμα σας θέτει ορισμένες προσδοκίες και όταν αυτές οι προσδοκίες ικανοποιούνται επανειλημμένα, οι άνθρωποι αρχίζουν να εμπιστεύονται την επωνυμία σας.

Αυτό οδηγεί στην οικοδόμηση ισχυρών, μακροχρόνιων σχέσεων και γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό αν και όταν η αποστολή σας έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να αποκομίσετε τα παραπάνω οφέλη και τον αριθμό άλλων παροχών, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε στην κατασκευή του εμπορικού σας σήματος. Φέρτε την ορατότητα και ακολουθήστε στον οργανισμό σας και το έργο του μεταβάλλοντας τις αντιλήψεις χρησιμοποιώντας τα βήματα που απεικονίζονται παραπάνω. Δεν απαιτεί πολύ μεγάλο προϋπολογισμό ή εκτεταμένο σχεδιασμό, αλλά απαιτεί μια αρχή.

 

Πώς να αναπτύξετε μια στρατηγική μάρκας για μη κερδοσκοπικά σήματα

Πρόσφατα ελήφθη μια ερώτηση από τον πρόεδρο του συμβουλίου ενός έγκριτου μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που υποστηρίζει τη βασική επιστημονική έρευνα σε όλο τον κόσμο.

“Είναι η στρατηγική μάρκας διαφορετική για τους οργανισμούς που καθοδηγούνται από την αποστολή από ό, τι για τους εμπορικούς οργανισμούς;”

Είναι μια σημαντική ερώτηση για λίγους λόγους. Πολλά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα εκπαίδευσης και έρευνας θεωρούν ότι η στρατηγική μάρκας είναι κατάλληλη μόνο για τις εμπορικές οντότητες. Επειδή το “branding” είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με το “μάρκετινγκ” στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων και πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι το μάρκετινγκ είναι κάτω από αυτές, το “branding” θεωρείται κακή λέξη (δείτε το πρόσφατο post Branding vs Marketing ).

Άλλα μη κερδοσκοπικά σήματα, όπως οι πολιτιστικοί οργανισμοί και οι διεθνείς οργανώσεις βοήθειας, κατανοούν τη δύναμη της μάρκας και πολλοί το χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η προσέγγιση για τη στρατηγική μάρκας είναι διαφορετική και σημαντική για οργανώσεις που καθοδηγούνται από αποστολές.

Μάρκες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα: Κατανόηση, πίστη και υποστήριξη

  • Κατανόηση: Όλοι οι εμπλεκόμενοι, από το εσωτερικό έως το εξωτερικό κοινό πρέπει να κατανοούν την αποστολή. Οι άνθρωποι είναι πιο ενθουσιασμένοι με τα πράγματα που καταλαβαίνουν καλύτερα. Εάν δεν το αντιλαμβάνονται πραγματικά και αυτό που καθιστά την αποστολή μοναδική σημαντική, δεν θα την υποστηρίξουν ποτέ. Για τα ισχυρότερα και πιο βιώσιμα εμπορικά σήματα, πρέπει να ξεκινήσετε με μια κοινή κατανόηση. Διαβάστε πώς βοηθήσαμε το Σύστημα UC να κατανοήσει με σαφήνεια την αποστολή και την υπόσχεσή του. 
  • Πιστέψτε: Στη συνέχεια, το κοινό πρέπει να πιστεύει στην αποστολή. Πρέπει να είναι επιτακτική. Πρέπει να είναι προσωπικά συναφής. Ο οργανισμός πρέπει να είναι σε θέση να δείξει πρόοδο προς την αποστολή αυτή, ανεξάρτητα από το πόσο μικρός. Πρέπει να υπάρχει κάποιος “εκεί” για μη κερδοσκοπικό σκοπό για να παρακινήσει τους τύπους συμπεριφορών και επενδύσεων που θα τους κάνουν επιτυχείς. Μια σαφής θέση μάρκας, βασισμένη σε μια σαφή κατανόηση της αποστολής και υποστηριζόμενη από κάποια απόδειξη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση πεποίθησης. Βοηθήσαμε ένα πρόγραμμα στο Σαν Ντιέγκο που διδάσκει την κωδικοποίηση σε παιδιά να εμπνέει πίστη στην κοινότητα σε όλη την αποστολή τους. Το αποτέλεσμα είναι το League of Amazing Programmers, μια φιλοδοξική ιδέα που τα παιδιά και οι οικογένειές τους θέλουν να αποτελέσουν μέρος.
  • Υποστήριξη:  Αυτό είναι σαφώς σημαντικό κατά τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Αν οι πιθανές πηγές χρηματοδότησής σας δεν σας κατανοούν, προσωπικά σχετίζονται με την αποστολή σας ή πιστεύετε ότι μπορείτε να πετύχετε αυτό που έχετε θέσει να κάνετε, είναι λιγότερο πιθανό να βοηθήσουν. Η συνεπής εσωτερική υποστήριξη των ενδιαφερομένων είναι επίσης σημαντική. Στον μη κερδοσκοπικό κόσμο, ειδικά σε μεγαλύτερες οργανώσεις, οι άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν τις καλές προθέσεις τους σε μη ευθυγραμμισμένους ή αντιπαραγωγικούς τρόπους. Όσο καλύτερα καταλαβαίνουν και πιστεύουν τι είναι εκεί, τόσο πιο πιθανό είναι να ευθυγραμμίσουν τις προσπάθειές τους προς τη σωστή κατεύθυνση. Το θεμελιώδες έργο μας για το World Wildlife Fund εξακολουθεί να εμπνέει απίστευτη υποστήριξη για τις προσπάθειές τους. 

Για οργανισμούς που καθοδηγούνται από αποστολές, όλα εξαρτώνται από τη σαφήνεια της ιδέας που καθιστά την αποστολή σας μοναδική, σημαντική και ξεχωριστή. Η στρατηγική της μάρκας σας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και πολύτιμη στα μυαλά των κρίσιμων ακροατηρίων σας. Έχουμε απολαύσει βοηθώντας πολλούς από τους πελάτες μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , την έρευνα και τον πολιτισμό να  επιτύχουν θετικά και βιώσιμα αποτελέσματα μάρκας.