Τόλμα να διαφέρεις?

Με τι αγωνίζεσαι στη ζωή; Συμμορφώνεται με τον κόσμο και με άλλους; Ή ακολουθώντας την καρδιά σας και προσπαθώντας να είστε ο εαυτός σας; Ή προσπαθείς να καταλάβεις γιατί είναι άλλοι ο τρόπος που είναι;

“Δεν είσαι άνθρωπος σε ένα πνευματικό ταξίδι, είσαι πνευματικό όντας σε ένα ταξίδι στον άνθρωπο”. ~ Stephen Covey

Το πνεύμα σας είναι μέρος του Άπειρου Πνεύματος. Είστε στο δικό σας μοναδικό ταξίδι για να ζήσετε και να εκφράσετε το άπειρο δυναμικό σας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Το φυσικό σώμα σας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα όχημα για το ανθρώπινο ταξίδι σας και οι πέντε αισθήσεις σας είναι εργαλεία που χρησιμοποιείτε για να τα δοκιμάσετε και να τα εκφράσετε.

“Αυτό που ο καθένας πρέπει να αναζητήσει στη ζωή του δεν ήταν ποτέ στη γη ή στη θάλασσα. Είναι κάτι από τη δική του μοναδική δυνατότητα για εμπειρία, κάτι που δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα μπορούσε να βιώσει κανείς άλλος”. ~ Joseph Campbell (Αμερικανός συγγραφέας, φιλόσοφος και δάσκαλος)

Υπάρχουν άπειρες μοναδικές εκφράσεις του Πνεύματος. Ο απόλυτος σκοπός σας στη ζωή είναι να βιώσετε και να εκφράσετε μια μοναδική έκφραση του Πνεύματος με έναν τρόπο μόνο εσείς. Κανείς άλλος δεν μπορεί να πάρει τη θέση σας ή να παίξει το ρόλο σας. Είναι ο σκοπός σας, είναι ο ρόλος σας, είναι ο χρόνος σας, είναι η θέση σας.

Κάθε δημιουργία σε αυτό το σύμπαν είναι μοναδική. Δεν υπάρχουν δύο νιφάδες χιονιού. Δεν υπάρχουν δύο φυτά τα ίδια. Δεν υπάρχουν δύο ζώα τα ίδια. Δεν υπάρχουν δύο αστέρια τα ίδια.

Πρέπει να είστε μοναδικοί και διαφορετικοί. Το DNA σας είναι μοναδικό. Το πρόσωπό σας είναι μοναδικό. Οι εκτυπώσεις σας είναι μοναδικές. Το ενεργητικό μακιγιάζ σας είναι μοναδικό.

Γιατί να το καταπολεμήσουμε; Γιατί να προσπαθήσουμε να είμαστε οι ίδιοι; Γιατί να παλεύεις να είσαι κάποιος που δεν είσαι;

Πολλές φορές συγκρίνουμε τη ζωή μας με τους άλλους, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι κάθε άτομο είναι στο μοναδικό ταξίδι του. Κάθε ταξίδι έχει τους δικούς του σταθμούς, τις ενδιάμεσες στάσεις, τις απόψεις και τις μοναδικές διαδρομές. Μοιράζεστε μέρος του ταξιδιού με έναν γονέα, έναν σύζυγο, ένα παιδί, έναν φίλο, έναν συνάδελφο και μερικές φορές έναν ξένο. Αλλά, ως επί το πλείστον, είστε μόνοι σας.

Να είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι μοναδικός. Γίνε διαφορετικός.

Σεβαστείτε τον εαυτό σας και σεβαστείτε τους άλλους

Αγαπήστε τον εαυτό σας και αποδεχτείτε τον εαυτό σας για το ποιος είστε Σεβαστείτε το ταξίδι σας και σεβαστείτε τον εαυτό σας για όλα όσα έχετε επιτύχει και έχετε βιώσει στη ζωή μέχρι στιγμής.

Στο ίδιο πνεύμα, σέβονται τους άλλους για ποιοι είναι – είναι στο δικό τους ανθρώπινο ταξίδι, βιώνουν και εκφράζουν τη ζωή με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν κάθε στιγμή.

Εδώ είναι ένα όμορφο ποίημα, διαφορετικά τύμπανα για διαφορετικούς τυμπανιστές (Άγνωστος συντάκτης)

“Αν δεν θέλω αυτό που θέλετε,

προσπαθήστε να μην μου πείτε ότι η επιθυμία μου είναι λάθος.

Ή αν πιστεύω ότι εκτός από εσένα,

τουλάχιστον παύση προτού διορθώσετε την άποψή μου.

Ή αν το συναίσθημά μου είναι μικρότερο από το δικό σου,

ή περισσότερο, δεδομένων των ίδιων περιστάσεων,

προσπαθήστε να μην μου ζητήσετε να αισθάνομαι πιο έντονα ή αδύναμα.

Ή αν ενεργώ ή αποτυγχάνουν να ενεργήσουν,

με τον τρόπο του σχεδιασμού σου για δράση, ας είναι.

Δεν πιστεύω, προς το παρόν τουλάχιστον,

ζητήστε από εσάς να με καταλάβετε.

Αυτό θα έρθει μόνο όταν είστε πρόθυμοι

να σταματήσετε να με αλλάζετε σε ένα αντίγραφο από εσάς.

Μπορεί να είμαι ο σύζυγός σας, ο γονιός σας, ο απόγονος σας,

τον φίλο σας ή τον συνάδελφό σας.

Εάν μου επιτρέπετε κάποια δική μου επιθυμία,

ή πεποιθήσεις ή ενέργειες, τότε ανοίγετε τον εαυτό σας,

έτσι ώστε κάποια μέρα αυτά τα θέλει μου

μπορεί να μην φαίνεται τόσο λάθος,

και τελικά μπορεί να σας φανεί σωστό – για μένα.

Για να είναι μαζί μου είναι το πρώτο βήμα στην κατανόηση μου.

Όχι ότι αγκαλιάζετε τους τρόπους μου ως σωστό για σας,

αλλά ότι δεν είστε πλέον ενοχλημένος ή απογοητευμένος

μαζί μου για την φαινομενική μου περιέργεια.

Και κατά την κατανόησή μου μπορεί να έρθετε να κερδίσετε

οι διαφορές μου από εσάς και μακριά από την προσπάθεια να με αλλάξετε,

να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν αυτές τις διαφορές ».

 

 

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Αυτή είναι μια πραγματική συζήτηση . Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο δυστυχισμένοι άνθρωποι φαίνεται να είναι; Πόσο συχνά οι άνθρωποι κλαψουρίζουν και παραπονιούνται για τη ζωή τους;

Φαίνεται πως είναι ο κανόνας να αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν είναι αρκετό. Ο λόγος είναι απλός. Όλα έρχονται να ακολουθήσουν το πλήθος. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φυλακισμένοι στις απόψεις άλλων. Οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι για να είναι οι ίδιοι.

Τη στιγμή που θα σταματήσετε να νοιάζεστε τι σκέφτονται οι άλλοι για σας θα γίνει η στιγμή που είστε ελεύθεροι. Αυτή η συνειδητοποίηση με οδήγησε να ολοκληρώσω αυτό που σκέφτηκα ότι ποτέ δεν θα ήταν δυνατό.

Και κάνοντας ό, τι είναι αυτό που σας κάνει ευτυχείς είναι κακό, γι ‘αυτό σας προτείνω να αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτό.

Μάθημα 1 – Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανασφαλείς
Ανασφαλές γνώρισμαΈνας μεγάλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν τολμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό είναι επειδή νοιάζονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Κανένας δεν ενδιαφέρεται!

Οι άνθρωποι είναι πολύ ανασφαλείς για τη ζωή τους για να δίνουν προσοχή σε αυτό που κάνετε. Θέλετε απόδειξη;

Σας ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνουν οι άνθρωποι γύρω σας; Αν δείτε κάποιον να πέσει στο έδαφος, μπορεί να γελάσετε για ένα λεπτό, αλλά θα το ξεχάσετε τελείως μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ για τη ζωή τους. Σταματήστε τη φροντίδα για τους άλλους. Δεν τους νοιάζει!

Μάθημα 2 – Γλώσσα σώματος
χαρακτηριστικό της γλώσσας του σώματοςΑυτό είναι τεράστιο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο μυστικό της δικής μου, γι ‘αυτό μην το μοιραστείτε με ολόκληρη τη γειτονιά σας. Ακούστε πολύ προσεκτικά.

Το μυαλό δεν μπορεί να αισθανθεί κάποιο τρόπο αν το σώμα αισθάνεται άλλο τρόπο. Όταν το μυαλό σας είναι νευρικό και αισθάνεστε ανήσυχος, το σώμα σας ΘΑΝΑΙ να τερματίσει.

Την επόμενη φορά που ανησυχείτε, παρατηρήστε την ένταση στους μυς σας. Τι να κάνω?

Όταν αισθάνομαι ότι το άγχος μου αυξάνεται, θα αρχίσω να δίνω προσοχή σε κάθε ίντσα του σώματός μου. Θα κλείσω τα μάτια μου και θα αρχίσω συνειδητά να χαλαρώνω κάθε μέρος του σώματός μου. Ο προσεκτικός έλεγχος της αναπνοής σας ενώ κάνετε αυτό βοηθά και έναν τόνο.

Στη συνέχεια θα τοποθετήσω το σώμα μου με τον πιο σίγουρο τρόπο. Πήγαινε πίσω. Σκεφτείτε. Μην είσαι τόσο κακοδιάθετος. Ίσως ακόμη και να χαμογελάσω.

Το κάνω κάθε φορά που έχω μια ομιλία ή όταν πρόκειται να μιλήσω με ένα κορίτσι ή να παίξω την κιθάρα ή ακόμα και όταν ιππεύω τη μοτοσικλέτα μου. Το κάνω όλη μέρα ειλικρινά.

Ο νους θα ηρεμήσει αφού θα ηρεμήσεις το σώμα σου. Σταματήστε να φροντίζετε το μυαλό σας. Απλά δώστε προσοχή στο σώμα σας.

Μάθημα 3 – Γίνετε το 5%
be-the-5 τοις εκατό-χαρακτηριστικόΕίναι δίκαιο να πούμε ότι οι έκτακτοι άνθρωποι που αλλάζουν το παιχνίδι και κάνουν κάτι σπουδαίο είναι το 5% του πληθυσμού. Ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι πέτυχαν τους στόχους τους είναι επειδή τολμούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Θυμηθείτε αυτή την απλή πραγματικότητα. Εάν κάνετε αυτό που κάνει το 95% του κόσμου, τότε θα καταλήξετε εκεί όπου το 95% του κόσμου πρόκειται να καταλήξει.

Αυτό είναι ένα πολύ θλιβερό μέρος για να καταλήξουμε. Απλά παρατηρήστε το ποσό των γάμων που λήγουν στο διαζύγιο ή το ποσό των ανθρώπων που ασχολούνται με την κατάθλιψη και το άγχος. Δεν θέλετε να καταλήξετε εκεί.

Μάθημα 4 – Οι άνθρωποι θα σας θαυμάσουν
Θαυμάστε το χαρακτηριστικόΑγκαλιάστε να είστε διαφορετικοί. Ίσως να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο γιατί αναρωτιέστε τι μπορεί να σκεφτούν οι άνθρωποι για σας. Οι άνθρωποι θα σας ζηλέψουν να έχετε τις μπάλες να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Οι άνθρωποι μπορεί να σας χλευάζουν και να σας επικρίνουν. Είχα πολλά από αυτά. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι βαθιά μέσα θα ζηλεύουν για σένα. Θα επιθυμούν επίσης να τόλμησαν να είναι διαφορετικοί.