Χαρακτηριστικά των Baby Boomers – το καλό και το κακό που εμπλέκονται

Τι θέτει τη γενιά του Baby Boomer στο χώρο εργασίας από τους παραδοσιακούς που τους είχαν προηγηθεί και τις γενιές που τους ακολούθησαν;

Η Γενιά Baby Boomers
Οι baby boomers γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964. Το παλαιότερο των 79 εκατομμυρίων Baby Boomers έφτασε στην ηλικία των 65 το 2011 και ο νεότερος θα φτάσει εκεί μέχρι το 2029.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο μέσος όρος ηλικίας του γάμου μειώθηκε και ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε δραματικά, καθιστώντας τη γενιά Baby Boomer σημαντικά μεγαλύτερη από την παραδοσιακή. Βολικά, αυτή η πληθυσμιακή έκρηξη αντιστοιχούσε σε μια μεταπολεμική οικονομική άνθηση (με τη βοήθεια του νομοσχεδίου GI και της ανάπτυξης των καταναλωτικών προαστίων).

Αλλά στα πρώτα χρόνια της έκρηξης, τα σχολεία ήταν υπερπληθυσμένα, τα κολλέγια δεν είχαν αρκετά καθίσματα και ο ανταγωνισμός για την έναρξη των εργασιών ήταν έντονος. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι Baby Boomers έμαθαν να ανταγωνίζονται για πόρους και επιτυχία.

Κοινά Χαρακτηριστικά των Baby Boomers
Work-Centric: Οι Baby Boomers είναι εξαιρετικά εργατικοί και υποκινούνται από τη θέση, τα προνόμια και το κύρος. Οι Baby Boomers απολαμβάνουν μεγάλες εβδομάδες εργασίας και καθορίζουν τον εαυτό τους με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα. Δεδομένου ότι θυσίασαν πολλά για να πάρουν εκεί που βρίσκονται στην καριέρα τους, αυτή η εργάσιμη γενιά πιστεύει ότι η Generation X και η Generation Y θα πρέπει να πληρώνουν τα τέλη τους και να συμμορφώνονται με μια κουλτούρα υπερβολικής εργασίας. Οι Baby Boomers ενδέχεται να επικρίνουν τις νεότερες γενιές για έλλειψη εργασιακής ηθικής και δέσμευση στον εργασιακό χώρο.
Ανεξάρτητη: Οι Baby Boomers είναι αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητες και αυτοδύναμες. Αυτή η γενιά μεγάλωσε σε μια εποχή μεταρρύθμισης και πιστεύει ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Αμφισβήτησαν τα καθιερωμένα συστήματα αρχών και αμφισβήτησαν το status quo. Στο νόμιμο χώρο εργασίας , οι Baby Boomers δεν φοβούνται την αντιπαράθεση και δεν θα διστάσουν να αμφισβητήσουν τις καθιερωμένες πρακτικές.
Προσανατολισμός με στόχο: Με αυξημένες εκπαιδευτικές και οικονομικές ευκαιρίες από τις προηγούμενες γενιές, οι Baby Boomers είναι προσανατολισμένες στην επίτευξη, αφοσιωμένες και επικεντρωμένες στη σταδιοδρομία. Καλωσορίζουν συναρπαστικά, προκλητικά έργα και προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά.
Ανταγωνιστική: Δεδομένου ότι οι Baby Boomers εξισώνουν την εργασία και τη θέση με αυτοπεποίθηση, είναι αρκετά ανταγωνιστικές στον χώρο εργασίας. Είναι έξυπνοι, επινοημένοι και προσπαθούν να κερδίσουν. Οι Boomers πιστεύουν στην ιεραρχική δομή και τον ταξιτισμό και μπορεί να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στις τάσεις ευελιξίας στο χώρο εργασίας. Πιστεύουν στο “πρόσωπο πρόσωπο” στο γραφείο και μπορεί να βλάψει τις νεότερες γενιές για την εργασία από απόσταση.
Αυτοεξέλιξη: Επειδή οι Baby Boomers μεγάλωσαν σε μια εποχή μαζικής ευημερίας της μεσαίας τάξης, είχαν χρόνο και ενέργεια για αυτο-πραγματοποίηση και οι παραδοσιακές αξίες συμμόρφωσης και πίστης άρχισαν να ξεχωρίζουν. Οι εργασίες για τους Baby Boomers μετατοπίστηκαν από μια πηγή σταθερότητας σε ένα μέσο αυτοσυντήρησης και αυτοεκδήλωσης, με αποτέλεσμα να μετριάζεται η Παραδοσιακή αγάπη της ιεραρχικής διαχείρισης με έμφαση στη δομική δικαιοσύνη και στις ίσες ευκαιρίες.
Πώς οι αξίες του Baby Boomer και η Ηθική επηρέασαν τη Νομική Εργασία
Οι Baby Boomers μπήκαν στο νομικό επάγγελμα σε μια εποχή επέκτασης και αλλαγής, φέρνοντας μαζί τους τους μακρόπνοους ανταγωνιστικούς και εργασιακούς τρόπους και εισάγοντας τις απόψεις τους για την κοινωνική αλλαγή και την αυτο-έκφραση.

Σε δικηγορικά γραφεία, εταιρίες και άλλους νόμιμους εργοδότες, η Boomers επέμεινε σε λίγα σχόλια και υποστήριξε για ετήσιες τυποποιημένες αναθεωρήσεις επιδόσεων για να εξισορροπήσει το πεδίο δράσης για όλους τους εργαζομένους. Με την αναπτυσσόμενη οικονομία, ήταν σχετικά εύκολο να προωθηθούν οι τάξεις στη σύμπραξη δικηγορικών εταιρειών, παρόλο που εξακολουθούσαν να απαιτούνται σκληρή δουλειά και σημαντικές χρεωστικές ώρες. Το αστείο ανάμεσα σε πολλούς συνεργάτες του Boomer είναι ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν συνεργάτη σήμερα και πιθανότατα δεν θα είχαν τα διαπιστευτήρια ακόμη και να προσληφθούν ως συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του Boomer, οι μισθοί και οι αποδόσεις των μετοχών εξερράγησαν και απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό τα δάνεια σπουδαστών και άλλα χρέη, λόγω της επέκτασης της δημόσιας εκπαίδευσης και της ανερχόμενης οικονομίας, αφήνοντας τους εταίρους στην κορυφή μιας φαινομενικά αδιάκοπα διευρυνόμενης πυραμίδας.

Εκτός από το σχετικά συντηρητικό σταθερό πλαίσιο, οι Boomers χρησιμοποίησαν το νόμιμο χώρο εργασίας για να πολεμήσουν για τις βαθιά πεποιθήσεις τους, προωθώντας τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων στα δικαστήρια μέσω δικαστικών αντιδικιών. Οι γυναίκες άρχισαν να εμφανίζονται συχνότερα στο νόμιμο χώρο εργασίας (ως δικηγόροι και όχι ως γραμματείς), ανοίγοντας ευκαιρίες, αλλά και δημιουργώντας περιοχές φρύξης και συγκρούσεων.

Καθώς οι γυναίκες πλημμύρισαν στο χώρο εργασίας, η γεννητικότητα μειώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Generation X-25% να είναι μικρότερο από το Baby Boomers.

Καθώς η ανερχόμενη οικονομία επιβραδύνθηκε, η Generation X εισήλθε στο χώρο εργασίας, προκαλώντας απογοήτευση και ανησυχία για τις “χαλαρότερες” τιμές τους, αλλά και έναν βαθμό τεχνογνωσίας που γνώριζε ποτέ το νομικό επάγγελμα.

Αυτό το τμήμα γενεών αποτελούσε τη μεγάλη πλειοψηφία των ηγετών της εταιρίας, των στελεχών επιχειρήσεων, των ανώτερων παραλλήλων και των νομικών διευθυντών. Μέχρι το 2010, σχεδόν το 70% των εταίρων της δικηγορικής εταιρείας ήταν οι Baby Boomers. Ωστόσο, οι παλαιότεροι Boomers άρχισαν να φθάνουν το 2011. Η κατάσταση αυτή θέτει τις προϋποθέσεις για έναν πρωτοφανή κύκλο εργασιών ηγεσίας τα επόμενα χρόνια.

Τα αστυνομικά τμήματα γύρω από τις ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει εδώ και καιρό προκλήσεις όσον αφορά την πρόσληψη υποψηφίων με υψηλά προσόντα για κενές θέσεις επιβολής του νόμου. Ταυτόχρονα, οι οργανισμοί αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την τριβή, καθώς ολοένα και περισσότερα μέλη της γενιάς του baby boomer αποχωρούν.

Η προφανής λύση είναι να κοιτάξουμε τις νεότερες γενιές για να γεμίσουμε αυτές τις τρύπες. Αλλά τα χιλιετηρίδια είναι κατάλληλα για μια καριέρα στην επιβολή του νόμου;

Ορισμένες στατιστικές
Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας Pew και την Απογραφή των ΗΠΑ, οι χιλιετηρίδες ανήλθαν σε περίπου 71 εκατομμύρια στις ΗΠΑ το 2016, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα σταθερά στατιστικά στοιχεία. Ο αριθμός τους αναμένεται να υπερβεί τους αριθμούς των baby boomers το 2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές , λιγότερο από το ήμισυ αυτής της ηλικιακής ομάδας εμπιστεύεται την αστυνομία.

Τι χιλιετηρίδες θέλουν σε μια δουλειά
Οι χιλιετηρίδες δεν είναι γρήγοροι να εγκατασταθούν σε μια δουλειά ή καριέρα για τη ζωή. Αλλάζουν θέσεις εργασίας κατά μέσο όρο τέσσερις φορές πριν από την ηλικία των 32 ετών. Και (δεν εκπλήσσει) λατρεύουν την τεχνολογία. Περίπου το 90% χρησιμοποιεί τακτικά κοινωνικά μέσα και το 59% προτιμά μια εργασία που προσφέρει τεχνολογία αιχμής και τεχνολογίας αιχμής.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των νέων πτυχιούχων ερευνητικές προοπτικές απασχόλησης προτού επιλέξουν ένα μάθημα, και υπηρετούν σε πρακτικές πρακτικές προκειμένου να αποκτήσουν σχετική εμπειρία πριν ψάξουν για δουλειά, πολλοί θεωρούν ότι είναι υποαπασχολούμενοι. Αποκτούν μισθούς πολύ κάτω από αυτό που περίμεναν και δεν λαμβάνουν την επίσημη εκπαίδευση που νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους καλά.

Οι Millennials δηλώνουν επίσης ότι θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν μια εργασία υψηλότερης αμοιβής με μια μεγάλη εταιρεία υπέρ μιας μικρότερης εταιρείας με ένα πιο θετικό εργασιακό περιβάλλον και με ευκαιρίες για συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη.

Τι σημαίνει αυτό για τα αστυνομικά τμήματα
Αυτά τα ευρήματα μπορεί να φαίνονται σαν άσχημα νέα για τα αστυνομικά τμήματα με την πρώτη ματιά. Τεχνολογία? Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης? Συνεχιζόμενη εκπαίδευση? Στην πραγματικότητα, οι σταδιοδρομίες επιβολής του νόμου μπορούν να προσφέρουν και τα τρία. Με τη σωστή προοπτική, οι υπεύθυνοι επιβολής του νόμου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να δείξουν χιλιάδες γιατί θα πρέπει να θέλουν να γίνουν αστυνομικοί .

Αύξηση του θετικού
Οι ερωτηθέντες της έρευνας ανέφεραν ουσιαστικά ότι θέλουν ό, τι θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια δουλειά: ένας αξιοπρεπής μισθός, μια ευχάριστη δουλειά με υποστηρικτικά αφεντικά και συναδέλφους και ευκαιρίες για να μάθουν και να ανέβουν στην αλυσίδα.

Αυτό ακριβώς μπορεί να προσφέρει η σταδιοδρομία στην αστυνομία. Παρότι συχνά θεωρούνται άκαμπτες, δομημένες και στάσιμες, οι εργασίες επιβολής του νόμου προσφέρονται με μεγάλη ευελιξία όσον αφορά το ωράριο εργασίας και τα καθήκοντα εργασίας.

Θέματα μισθών
Ο αρχικός μισθός ενός αστυνομικού δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλός, αλλά τα περισσότερα τμήματα προσφέρουν κάποιο είδος επιταχυνόμενου σχεδίου πληρωμής, όπου οι αξιωματικοί κερδίζουν περισσότερο βάσει των ετών υπηρεσίας τους. Οι μισθοί είναι επίσης συχνά σύμφωνοι με αυτό που πολλοί απόφοιτοι κολλεγίων κερδίζουν … και μερικές φορές είναι ακόμα περισσότεροι.

Η εκπαίδευση ισούται με την πρόοδο
Ενώ οι αστυνομικές εργασίες είναι ένα από τα πολλά μονοπάτια της ποινικής δικαιοσύνης που δεν απαιτούν αναγκαστικά το πτυχίο τους, οι απόφοιτοι κολλεγίων σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πώς η εκπαίδευσή τους μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα τους.

Πολλά τμήματα ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο σχολείο για να τους δώσουν ένα πλεονέκτημα όταν πρόκειται για διαθέσιμες προωθήσεις και μάλιστα να πληρώνουν αυξήσεις. Οι βαθμοί στη δημόσια διοίκηση μπορούν να ανοίξουν πόρτες σε θέσεις διοίκησης και εποπτείας και ορισμένα τμήματα προσφέρουν επιδόματα εκπαίδευσης.

Ελέγξτε εάν κάποια από τις πιστώσεις που έχετε κερδίσει στην αστυνομική ακαδημία μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα εκπαιδευτικό πτυχίο.

Επιλογές εκπαίδευσης Abound
Λίγα επαγγέλματα προσφέρουν το ίδιο επίπεδο επίσημης εκπαίδευσης και συνεχούς εκπαίδευσης που παρέχεται σε αστυνομικούς. Οι υποψήφιοι δαπανούν έξι μήνες ή περισσότερο σε μια αστυνομική ακαδημία και στη συνέχεια προχωρούν σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο όπου εφαρμόζουν την πρακτική άσκηση στην τάξη. Στη συνέχεια τοποθετούνται στη δουλειά και στην ατομική περιπολία.

Οι αστυνομικοί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση καθ ‘όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, που μπορεί να τους βοηθήσει να προχωρήσουν και να ειδικευτούν μετά την έναρξη της πραγματικής εργασίας.

Ένα θετικό περιβάλλον
Υπάρχουν μερικά μυστικά στο πλαίσιο της επιβολής του νόμου. Το πρώτο είναι ότι η αστυνόμευση μπορεί να είναι διασκεδαστική μερικές φορές. Επικίνδυνος? Ναί. Σπουδαίος? Απολύτως. Ευγενής? Φυσικά. Αλλά είναι επίσης ανταμείβοντας και ευχάριστη, κυρίως λόγω των εγγενών ανταμοιβών που έρχονται με τη βοήθεια άλλων.

Το άλλο μυστικό είναι η συντροφικότητα που προέρχεται από το να είσαι μέλος της κοινότητας επιβολής του νόμου. Υπάρχουν λίγα επαγγέλματα που προσφέρουν την ίδια αίσθηση “ανήκουν” ότι μια εργασία στην αστυνόμευση παραδίδει.

Ένα σαφές μονοπάτι στην επιτυχία
Τέλος, η σταδιοδρομία στην επιβολή του νόμου προσφέρει συνήθως σαφώς καθορισμένες διαδρομές προς την πρόοδο. Υπάρχουν κανόνες και πολιτικές που συνήθως διατυπώνουν με ακρίβεια τι πρέπει να κάνουν οι αξιωματικοί να λαμβάνουν προσφορές, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να προχωρούν με τον δικό τους ρυθμό.

Η σωστή επιλογή για την επόμενη γενιά
Η κατώτατη γραμμή είναι ότι οι σταδιοδρομίες στην επιβολή του νόμου προσφέρουν πραγματικά ακριβώς αυτό που πολλοί νέοι πτυχιούχοι κολλεγίων αναζητούν. Το κόλπο – και η πρόκληση – για τα αστυνομικά τμήματα είναι να αποκτήσουν το μήνυμα εκεί έξω σε αυτή τη νέα γενιά εργαζομένων.