4 πιο σημαντικές κρυπτοσυχνότητες

Αν και το bitcoin και το αιθέριο τείνουν να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα όταν πρόκειται για επενδύσεις σε κρυπτοσυχνότητες, υπάρχουν περίπου 1.500 κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία σε κυκλοφορία, τα οποία προστίθενται όλο και περισσότερο
ΤΟ Ecrypocurrency έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό make-up και λειτουργία από το αγαπημένο, bitcoin του λαού, στο bank-focused Ripple XRP.

Εδώ είναι τα 10 πιο δημοφιλή cryptocurrencies στην κυκλοφορία σήμερα.

1 Bitcoin
Το πρωτότυπο και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Επί του παρόντος υπάρχουν περισσότερα από 16,8 εκατομμύρια μάρκες bitcoin σε κυκλοφορία, έναντι ενός σημερινού ανώτατου ορίου 21 εκατομμυρίων.

Η χρηματιστηριακή αξία της Bitcoin ποικίλλει σημαντικά από μέρα σε μέρα, αλλά έχει σημειώσει υψηλό ρεκόρ άνω των 200 δισ. Δολαρίων.

Παραμένει το παιδικό αφίσα για τη βιομηχανία κρυπτοαγωγών, αν και οι επικριτές υποδηλώνουν ότι η αστάθεια, η αργή ταχύτητα, η κατανάλωση ενέργειας και τα υψηλότερα τέλη συναλλαγών θα θέσουν ένα όριο στην ανάπτυξή της.

2 μετρητά Bitcoin
Αυτή η παράκαμψη του αρχικού Bitcoin, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017, έχει ήδη εκτοξευθεί για να γίνει μία από τις πιο εμπορεύσιμες κρυπτοσυχνότητες.

Λίγο όπως το διαχωρισμό των μετοχών, υπάρχει τώρα περίπου το ίδιο ποσό ρευστού χρήματος σε κυκλοφορία ως bitcoin. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν βασικές διαφορές – κυρίως, τα χρήματα bitcoin έχουν μέγεθος μπλοκ 8MB σε σύγκριση με το 1MB για το αρχικό bitcoin.

Αυτό σημαίνει ταχύτερες ταχύτητες επεξεργασίας, αλλά από την άλλη είναι πιο εντατική στη μνήμη.

3 Litecoin
Γνωστός ως “μικρός αδελφός του bitcoin”, το litecoin μοιάζει με το μεγαλύτερο αδελφό του, καθώς είναι κρυπτογράφηση από ομότιμους, αλλά έχει ταχύτερους ρυθμούς συναλλαγών καθώς και σημαντικά υψηλότερο όριο συμβολαίου 84 εκατομμυρίων.

Ωστόσο, η διαδικασία εξόρυξης της είναι πιο εντατική στη μνήμη και το όριο της αγοράς της είναι περίπου το 1 / 20ο του μεγέθους του bitcoin.

4 Dogecoin
Αυτή είναι μια κρυπτογράφηση που αναγνωρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα ενός σκύλου Shiba Inu που προέρχεται από το μωρό διαδικτύου “Doge”.

Αρχικά εισήχθη ως νόμισμα παρωδίας, έχει τώρα τη δική του διαδικτυακή κοινότητα. Στις αρχές του 2018, η Dogecoin είδε την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 2 δισ. Δολάρια.

5 Ethereum
Το Ethereum έχει χαρακτηριστεί ως πάροχος “αποκεντρωμένης εφαρμογής”. Αρχικά αναπτύχθηκε ως σούπερ δίκτυό “στον κόσμο των υπολογιστών”, στόχευε να απαλλαγεί από την ανάγκη για τρίτες εταιρείες όπως η Apple στη δημιουργία εφαρμογών.

Οι εφαρμογές που αναπτύσσονται στο Ethereum βρίσκονται σε μια κατανεμημένη δημόσια πλατφόρμα όπου οι ανθρακωρύχοι μπορούν να κερδίσουν “αιθέρα” για να τροφοδοτήσουν το δίκτυο.

6 BAT
Αυτό λειτουργεί σε μια παρόμοια αρχή με την Ethereum, αλλά την εφαρμόζει στην ψηφιακή διαφήμιση.

Οι ΒΔΤ (Βασικές Σημάνσεις Προσκόλλησης) επιτρέπουν στους διαφημιζόμενους να αποτρέπουν τους άμεσους εκδότες – ή, με άλλα λόγια, να αποκόπτουν τους μεσάζοντες – καταβάλλοντας απευθείας στους χρήστες του Διαδικτύου τις “οφθαλμικές τους μπάλες”.

Αν και ακούγεται ο πόνος, σημαίνει απλά ότι οι χρήστες πληρώνονται σε ΒΔΤ για περιήγηση στο διαδίκτυο.

7 NEO
Το πρώτο δημόσιο blockchain ανοικτού κώδικα στην Κίνα, το NEO ξεκίνησε αρχικά το 2014 ως Antshares και επιτρέπει την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων και περιουσιακών στοιχείων στην πλατφόρμα του.

Η ομάδα βρίσκεται στο μοντέλο Ethereum, αλλά στοχεύει να είναι η πλατφόρμα επιλογής για τη νέα έξυπνη οικονομία.

8 Ripple XRP
Το Ripple έχει σχεδιαστεί ως ένα κεντρικό δίκτυο συναλλαγών που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες για μεταφορές χρημάτων με τον ίδιο τρόπο όπως, για παράδειγμα, το SWIFT.

Χρησιμοποιεί το νόμισμα XRP – τα χρήματα μετατρέπονται στο διακριτικό XRP που αποστέλλονται μέσω του δικτύου Ripple και στη συνέχεια μετατρέπονται σε χρήματα όταν αποσύρονται.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και λιγότερο ασταθής από άλλες κρυπτοσυχνότητες.

9 Αστρική (XLM)
Αυτό το δίκτυο Stellar έζησε μέχρι το όνομά του, με την τιμή της μετοχής του κλασσικού κέρδους XLM να αυξάνεται από ένα στρατοσφαιρικό 30.000pc το 2017.

Ξεκίνησε από τον συνιδρυτή της Ripple Jed McCaleb το 2014 και, όπως το Ripple, είναι ένα δίκτυο συναλλαγών για γρήγορες και αποτελεσματικές διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων.

10 Cardano (ADA)
Το Cardano είναι μια άλλη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την αποστολή και τη λήψη ψηφιακών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δικής της κρυπτοσυχνότητας, της ADA.

Δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή του Ethereum, Charles Hopkinson, το 2015, είναι ο πρώτος ομίχλος που υποστηρίζεται από επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Το δίκτυο Cardano στοχεύει επίσης στην εκτέλεση αποκεντρωμένων εφαρμογών στο blockchain. Επί του παρόντος έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 16 δισ. Δολαρίων.

Ψηφιακά χρήματα αποκωδικοποιούνται
Οι Cryptocurrencies δεν είναι πλέον οι απρόσιτες εμπορικές βάσεις των τεχνολο- γωνιστών, προσφέροντας πραγματικές επενδυτικές δυνατότητες σε πραγματικούς ανθρώπους.

Για 30 χρόνια, οι πελάτες του City Index έχουν απολαύσει γρήγορες, αξιόπιστες εμπορικές και πρακτικές ιδέες παράλληλα με την πρόσβαση σε μια πλούσια έρευνα. Σήμερα, η κρυπτοεγχειρητικότητα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου τους ως ειδικών σε θέματα διαπραγμάτευσης, εξάπλωσης στοιχημάτων και αποτελεσματικής διαχείρισης κινδύνου.

Ενώ υπάρχουν πολλά κρυπτοσυχνότητες διαθέσιμα σήμερα για χρήση και για επενδύσεις, πιστεύω ότι υπάρχουν πέντε που εμπίπτουν σε δική τους τάξη, με βάση το ανώτατο όριο της αγοράς, αυξήσεις αξίας τα τελευταία χρόνια, αποδοχή της μαζικής αγοράς και άλλους παράγοντες. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λίστα, καθώς και ο κατάλογός μου για νέες, λιγότερο γνωστές κρυπτοεπιχειρήσεις, είναι υποκειμενική – αντιπροσωπεύει τη γνώμη μου και δεν είναι αποτέλεσμα τυχόν επίσημων υπολογισμών ή μελετών.

Bitcoin (BTC)
Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα – το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φυσική θέση του πληρωτή ή του παραλήπτη.

Το Bitcoin ήταν το πρώτο σύγχρονο κρυπτοσυγκέντρωση και η πρώτη πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain. έχει εξελιχθεί τόσο στο πιο γνωστό κρυπτοσυχνότητα, όσο και στο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (περίπου στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια).

Όμως, ο Bitcoin πάσχει από πολλά σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε άλλες κρυπτοσυχνότητες να το ξεπεράσουν με πολλούς τρόπους. για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα θέματα που εμπλέκονται, ανατρέξτε στο άρθρο με τίτλο: ” Το Bitcoin θα γίνει το Myspace Of Cryptocurrencies” ;

Ethereum (ETH)
Μετά την εισαγωγή της τεχνολογίας blockchain από την Bitcoin, η Ethereum είναι, κατά την άποψή μου, το επόμενο πιο σημαντικό κρυπτοσυχνότητα από την προοπτική της τεχνολογικής εξέλιξης. (Από τεχνικής απόψεως, τα κέρματα είναι Αιθέρας και η πλατφόρμα είναι Ethereum, αλλά, για λόγους απλότητας, θα παραμείνω με την κοινή, συνομιλητική διατύπωση και θα αναφέρεται και στα δύο ως Ethereum). Το Ethereum δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη δημιουργία, εκτέλεση και εφαρμογή έξυπνων συμβολαίων – ένα χαρακτηριστικό που καθιστά το Ethereum ιδιαίτερα ελκυστικό για τους προγραμματιστές λογισμικού που σχετίζονται με blockchain και για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Initial Coin Offerings (ICO) για την άντληση κεφαλαίων. Οι έξυπνες συμβάσεις που αυτοματοποιούν την εφαρμογή και την εκτέλεση προκαθορισμένων κανόνων όταν συμφωνούνται με τις συνθήκες, προστατεύουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εξαλείφουν τη σύγχυση, και έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν δραματικά το νομικό κόστος. Κατά κάποιο τρόπο, το Ethereum είναι επίσης καλύτερο για το εμπόριο (νόμιμο ή παράνομο) από το Bitcoin: Το 2015, για παράδειγμα, μια σκοτεινή διαδικτυακή αγορά αποκαλούμενη Evolution ξαφνικά εξαφανίστηκε και οι φορείς της έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια στο Bitcoin, – εάν η αγορά χρησιμοποιούσε έξυπνα συμβόλαια της Ethereum, η κλοπή των χρημάτων με εγγύηση θα ήταν σχεδόν αδύνατο. (Η ίδια η Ethereum χωρίστηκε μερικά χρόνια πίσω – έτσι, εκτός από την Ethereum, υπάρχει και η Ethereum Classic, αλλά αυτή η κρυπτογράφηση δεν κάνει τον κατάλογο των κορυφαίων 5). Για πλήρη αποκάλυψη, επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι κατέχω μερικά Ethereum και ότι ο Gladius, στην ομάδα του οποίου εργάζομαι ως Σύμβουλος Ασφαλείας, έθεσε πρόσφατα πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια στην Ethereum κατά τη διάρκεια της πώλησης συμβόλων. ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους η Ethereum ήταν το νόμισμα επιλογής ήταν επειδή οι έξυπνες δυνατότητες σύμβασης επέτρεψαν σε διάφορα χαρακτηριστικά της πώλησης να κωδικοποιηθούν σε άθλιες συμβάσεις – μια ισχυρή έλξη για τους αγοραστές. Το ανώτατο όριο της αγοράς του Ethereum είναι λίγο κάτω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια – περίπου το ήμισυ του Bitcoin’s.

Litecoin (LTC)
Το Litecoin είναι μια κρυπτογράφηση που βασίζεται στο Bitcoin και δημιουργήθηκε με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το Bitcoin που το κάνουν πιο γρήγορο και πιο ισχυρό. Όπως και το Bitcoin, το Litecoin προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές μεταξύ χρηστών (δηλαδή, peer to peer) – όχι ως μάρκες σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή ή για την εφαρμογή έξυπνων συμβάσεων. Το Litecoin έχει περάσει εδώ και περίπου επτά χρόνια – έχει περάσει απότομα σε χρήση και αξία τα τελευταία χρόνια. Το Litecoin είναι, ωστόσο, πιο ασταθές στην τιμή από το Bitcoin και δεν είναι τόσο ευρέως αποδεκτό για πληρωμές. Το ανώτατο όριο της αγοράς είναι σήμερα λίγο μικρότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια – περίπου το 1/20 του Bitcoin’s.

Bitcoin Cash (BCH)
Το Bitcoin Cash είναι ένας άλλος δυνητικός διάδοχος του Bitcoin και δημιουργήθηκε πέρυσι για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις κλιμάκωσης που είναι εγγενείς στο Bitcoin (που αναλύσαμε λεπτομερώς στο άρθρο, Will Bitcoin Γίνε το Myspace των Cryptocurrencies ;). Η Bitcoin Cash κληρονόμησε το βιβλίο όλων των συναλλαγών του Bitcoin πριν από την 1η Αυγούστου 2017 και χρησιμοποιεί μεγαλύτερες μονάδες για συναλλαγές που έχουν συμβεί από τότε. Ενώ πολλοί ειδικοί στην κρυπτογράφηση υποστήριζαν τη δημιουργία της Bitcoin Cash ως διάδοχο της Bitcoin, άλλοι αντιτάχθηκαν (μερικές φορές πολύ έντονα) – έτσι οι Bitcoin και Bitcoin Cash συνεχίζουν να λειτουργούν ταυτόχρονα και ξεχωριστά. Το Bitcoin Cash έχει ανώτατο όριο αγοράς περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου λίγο περισσότερο από το 1/8 του Bitcoin.

Έγχυση (XRP)
Το Ripple είναι ο εγγενής κρυπτογραφικός συντελεστής του δικτύου Ripple, το οποίο παρέχει υπηρεσίες πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, μεταφορές και υπηρεσίες ανταλλαγής νομισμάτων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. (1) είναι σχεδιασμένο για χρήση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όχι από καταναλωτές ή από τις περισσότερες επιχειρήσεις, (2) χρησιμοποιεί μια διαδικασία συναίνεσης για την επικύρωση συναλλαγών που πρέπει να προστεθούν στο βιβλίο του και (3) διαχειρίζεται μια συγκεκριμένη εταιρεία και σύστημα επικυρωτών, αντί να είναι πραγματικά αποκεντρωμένη. Το δίκτυο Ripple είναι επίσης πολλές φορές ταχύτερο από το Bitcoin. Το 2017 η τιμή του XRP ανέβηκε στα ύψη και η εταιρεία πίσω από το Ripple θεωρητικά τώρα κάθεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτογράφηση Ripple, την οποία έχει πουλήσει ή μετατρέψει σε άλλα κρυπτοσυστήματα. Το ανώτατο όριο της αγοράς του Ripple είναι σήμερα περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια –

Υπάρχουν, φυσικά, πολλές άλλες κρυπτοσυχνότητες – ελέγξτε τη ξεχωριστή λίστα μου με τις νέες, λιγότερο γνωστές κρυπτοσυχνότητες που πρέπει να ελέγξει κάποιος που ενδιαφέρεται για το πεδίο.