Walleye Πληροφορίες και Χαρακτηριστικά

Εάν παίρνουμε ένα walleye από μια λίμνη όπου η κύρια ζωοτροφή είναι scuds και μικρά ψάρια-ίσως από Devils Lake, Βόρεια Ντακότα-και τη μεταφέρει σε μια δεξαμενή όπου οι αλαβάβες είναι κορυφαία ζωοτροφές, όπως στη Λίμνη Cumberland του Κεντάκι, πόσο καιρό πριν αλλάξουν τα ψάρια το μοτίβο διατροφής του; Όχι πολύ, υποθέτω.

Οι Walleyes ταξιδεύουν μερικές φορές σε μεγάλες αποστάσεις για να ακολουθήσουν ό, τι θέλουν να φάνε. Πάρτε τα ψάρια της λίμνης Erie, για παράδειγμα. Τόσο τα walleyes όσο και τα οσφραίνονται σε υφάλους στην δυτική λεκάνη του Οχάιο και όσο πιο δυτικά είναι τα ποτάμια του Μίτσιγκαν. Η παρακέντηση τελειώνει, το μυρωδάτο κεφάλι ανατολικά στα υπεράκτια νερά της Νέας Υόρκης και τουλάχιστον μερικά από τα walleyes ακολουθούν. Πρόκειται για μαζική μετακίνηση ψαριών και τροφίμων εκατοντάδων χιλιομέτρων, που διασχίζουν τρεις γραμμές κρατικών.

Αλλά η μετανάστευση μιας πηγής τροφής δεν σημαίνει πάντα ότι ακολουθούνται τα walleyes. Πάρτε την εξαφανιστική πράξη των alewives της λίμνης Huron από το 2003. Walleyes δεν μεταναστεύουν στη λίμνη του Μίτσιγκαν, όπου οι αλαβάδες είναι ακόμα άφθονα – βασίζονται σε άλλες πηγές τροφίμων, κυρίως το σκίβο και το gizzard shad. Το κούρνι έχει επίσης επιστρέψει στις Μεγάλες Λίμνες, αφού οι αλαβάνοι έφυγαν (οι αλαβάδες τρέφονται με νεαρή πέρκα και φτερά) και βοηθούν να γεμίσουν το κενό.

“Εάν έχετε αναπαραγάγει φυσικά το walleye, όπως στο Huron, και έχουν λίπος πάνω τους, τότε γνωρίζετε ότι έχετε τρώνε καλά καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους”, λέει ο Jim Baker, διευθυντής μονάδας αλιείας για το Michigan DNR. Αυτή είναι η περίπτωση του Huron walleyes.

Για να πιάσει walleyes, saugers, και σάλτσες, βοηθά να γνωρίζει τις συνήθειες των ζωοτροφών τους. Βρείτε το δόλωμα, ταιριάξτε με το δόλωμά σας με το δόλωμα, φτάστε στο ίδιο βάθος με το δόλωμα και πιθανότατα θα πάρετε ψάρια. Ένας τρόπος να ταξινομηθούν οι επιλογές ζωοτροφών για κρέας και πατάτες είναι κατά σχήμα. Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες κοινές ζωοτροφές walleye.

Τα σύντομα και κοκκινόψαρα είναι συνηθισμένα σε όλες τις Μεγάλες Λίμνες, τα ποτάμια και τις δεξαμενές των νότιων και ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόλο που μπορούν να φτάσουν τα 15 ίντσες, οι 1- έως 6-στροφές είναι ο κανόνας. Οι αλβανοί σχολιάζουν τα ψάρια που βρέθηκαν ψηλά στη στήλη νερού των βαθιών λιμνών και των εκβολών ποταμών. Είναι εύκολο να βρεθούν σε σόναρ, όπως χιλιάδες πακέτα σε τεράστια λοβούς. Την άνοιξη, κατευθύνονται προς την κατεύθυνση της θάλασσας σε βράχια, ειδικά σε ποτάμια.

Οι γουλιές μεγαλώνουν γρήγορα σε μια δίαιτα αυτών των ψαριών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Απόδειξη μπορεί να δει στα ψάρια της λίμνης Huron. Ήταν συνηθισμένο να πιάσει walleyes πάνω από 10 λίβρες όταν οι άγριοι ήταν άφθονοι. Η σημερινή γενιά walleyes, αν και υγιής, είναι κατά μέσο όρο 5 έως 6 κιλά.

Walleye Feedage

Το Gizzard Shad έχει μία από τις ευρύτερες σειρές ειδών ζωοτροφών, που ζουν σε λίμνες, μεγάλα ποτάμια, δεξαμενές, εκβολές ποταμών και σε αλμυρό νερό, από τον Ατλαντικό δυτικό μέχρι τις Μεγάλες Λίμνες και τις πεδιάδες και νότια στο Μεξικό. Ένα στενά συγγενές είδος είναι η σκιά του νήματος. Και οι δύο είναι παμφάγοι και, όπως και οι αλαβάδες, σχολείο σε μαζικές μπάλες ψηλά στη στήλη του νερού και μεταναστεύουν προς την ξηρά. Walleyes αγαπούν να τρώνε 1- έως 2-ιντσών νεαρής του-έτους-gizzard και threadfin σκιά στα τέλη του καλοκαιριού.

Στις ζεστές, ρηχές λίμνες σε όλη τη Μεσόγειο, οι πλατύφυλλοι κολοκύθες, όπως οι κροτίδες και τα γαλαζοπράσινα, γεμίζουν επίσης τις χάλκινες κοιλότητες. Τα νεαρά κοτόπουλα είναι ζιζανιοκεντρικά, και τα walleyes συγκρατούνται σταθερά κοντά στη βλάστηση εξαιτίας αυτού.

Τα Gobies είναι μια νέα προσφορά στο μενού, φτάνουν στα νερά μας μέσω των στραγγαλιστικών πλωτών φορτηγών. Αυτοί οι κάτοικοι του βυθού έχουν εισβάλει στις περιοχές με σκληρό πυθμένα των Μεγάλων Λιμνών, παρόλο που το κάνουν καλά και στην καλλιέργεια του βοδιού. Όταν είναι διαθέσιμα, οι walleyes προσπαθούν να τα φάνε.

Το μακρύ και το λεπτό- μυρμήγκι Rainbow μπορεί να βρεθεί από τις ανατολικές προς τις δυτικές ακτές, σε όλες τις Μεγάλες Λίμνες, τη λεκάνη απορροής του Μισισιπή, και στις δεξαμενές των Μεγάλων Πεταλιών, μαζί με τις παράκτιες ακτές της Αλάσκας.

Όπως η σκιά, το σμήνος ψαρεύει ψάρια, αλλά μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη τη στήλη του νερού και όχι μόνο στα επάνω πεδία. Τα Smelt είναι αναδρομικά, που ζουν σε αλμυρά νερά ή σε μεγάλες λίμνες εσωτερικών υδάτων και καταλήγουν σε παραποτάμους ποταμούς και ρέματα. Μπορούν να μεταναστεύσουν εκατοντάδες μίλια για να γεννήσουν και αποτελούν σημαντική πηγή τροφής όπου κολυμπούν. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η μυρωδιά στη λίμνη Oahe της Νότιας Ντακότα χάθηκε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ανάληψης νερού και αυτό επηρέασε σοβαρά τον πληθυσμό της walleye. Το σμήνος έχει ανακάμψει από τότε, σκιά έχουν προστεθεί στο μείγμα, και walleyes είναι ευημερούν πάλι.

Ο τύπος θηραμάτων επηρεάζει τη συμπεριφορά Walleye
Walleye Feedage

Η διαθεσιμότητα μεγάλων ειδών θηραμάτων αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στην παραγωγή μεγάλων θηρευτών. Ως εκ τούτου, η Ciscoes, που ονομάζεται επίσης ρέγγα της λίμνης ή έλλειψη, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μεγάλων walleyes. Πρόσφατη έρευνα σχετικά με τα μυϊκά ένζυμα των walleyes σε αρκετές λίμνες του Οντάριο υποδηλώνει ότι τα walleyes μπορεί να γίνουν συγκριτικά τεμπέληδες παρουσία μεγάλης αρπαγής θήρας όπως η Ciscoes, η οποία μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω το δυναμικό ανάπτυξής τους σε σύγκριση με ένα μενού πέρκας μόνο.

Οι τρέχουσες προβλέψεις για το κλίμα, ωστόσο, δείχνουν ότι οι προοπτικές για τα ciscoes, ψάρια ψύξης, δεν είναι καλές. Στις στρωματοποιημένες λίμνες, τα ισπανικά διαφεύγουν από τα θερμότερα επιφανειακά ύδατα κατευθύνοντας βαθιά, αλλά η ικανότητά τους να παραμένουν σε βαθιά, κρύα νερά ρυθμίζεται από το οξυγόνο. Σε λίμνες που έχουν εξαντλήσει το οξυγόνο σε βαθιά νερά, οι ciscoes εξαναγκάζονται σε μια στενή ζώνη νερού που ικανοποιεί τη θερμοκρασία τους και τις απαιτήσεις οξυγόνου. Εν τω μεταξύ, σε μεγαλύτερα, ανεμοδαρμένα συστήματα που δεν στοιβάζονται, οι ciscoes αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος. Σήμερα, το καλοκαίρι της Ciscoes έχουν γίνει πιο συχνές. Αυτά τα σκοτώματα συνήθως συμβαίνουν τον Αύγουστο.

Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στους πληθυσμούς των walleye παραμένουν ασαφείς. Βεβαίως, τα θερμότερα καλοκαίρια μπορεί να προκαλέσουν ακόμα περισσότερες καταστάσεις καλοκαιρινής περιόδου και οποιαδήποτε μείωση των αριθμών της cisco μπορεί να επηρεάσει τους πληθυσμούς walleye που εξαρτώνται από αυτούς.

Kaufman, SD, JM Gunn, GE Morgan και Ρ. Couture. 2006. Τα μυϊκά ένζυμα αποκαλύπτουν ότι το walleye (Sander vitreus) είναι λιγότερο ενεργό όταν υπάρχουν μεγαλύτερα θηράματα (cisco, Coregonus artedi). Μπορώ. J. Fish. & Aquat. Sci. 63: 970-979

Πολλά είδη shiner είναι μια σημαντική επιλογή ζωοτροφών σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Ζουν σχεδόν σε κάθε κολπίσκο, ποτάμι, λίμνη και βάλτο ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη, από το βόρειο Καναδά προς το Μεξικό. Μερικά από τα πιο παραγωγικά είδη σπουδαιότητας είναι τα σμαράγδια, τα στικταράκια, τα ριγωτά, τα κοινά, τα κόκκινα, τα ροζιδωτά, τα φραγκοστάφυλα, τα κόκκινα, τα ζιζάνια και τα μιμικά σαύρα.

Πολλά, αλλά σίγουρα όχι όλα, μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη τη στήλη του νερού, αν και οι σμαραγδένιοι shiners ζουν μόνο στα πιο ζεστά νερά μιας λίμνης, πολύ πάνω από τη θερμοκλίνη το καλοκαίρι, στη συνέχεια μετακινούνται προς την ακτή καθώς η λίμνη δροσίζει. Το Spottails, εν τω μεταξύ, είναι οι κάτοικοι του βυθού, κρύβονται μέσα και τροφοδοτούν ανάμεσα σε ζιζάνια, πετρώματα και ξύλο.

Τα κοπάδια του ποταμού κατοικούν σε αμμώδη, χαλίκια και βραχώδεις ροές και λίμνες. Τα Walleyes τα στοχεύουν σε ποτάμια κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων τρεξίματρων, και πάλι καθώς κινούνται πίσω στα ποτάμια το φθινόπωρο.

Στην ίδια οικογένεια με το walleye είναι η πλούσια κίτρινη πέρκα, η οποία βρίσκεται σε βαθιές, κρύες, φυσικές λίμνες, ποτάμια και δεξαμενές, καθώς και σε ρηχά, ζεστά νερά από την ανατολική ακτή στις Μεγάλες Λίμνες, κράτη μέλη και στον Καναδά.

Παρόλο που θεωρούνταν ως κάτοικοι του βυθού, η πέρκα αναστέλλει πάνω από τη θερμοκλίνη όταν υπάρχουν shiners και έντομα. Οι νεοσσοί της χρονιάς συνήθως αναζητούν καταφύγιο στη βλάστηση και συχνά είναι ένας κύριος στόχος walleye.

Εσωτερικοί χώροι – Στις πλάκες μαγειρέματος σε σχετικά αποστειρωμένες εσωτερικές λίμνες σε όλη τη Μεσόγειο, τα βουνά, οι βόρειες Μεγάλες Λίμνες και οι λίμνες του Καναδά Shield είναι παχύρρευστοι ψαροκόκκοι και ciscoes, επίσης γνωστοί ως ρέγγες ή tullibee.

Τα λευκά ψάρια και οι ακτές της κοιλάδας κυμαίνονται από βαθιά, ψυχρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά έως μεσαία γόνιμα νερά που φιλοξενούν τόσο ψυχρά όσο και θερμά ύδατα. Ειδικά οι Ciscoes θεωρούνται μία από τις καλύτερες πηγές τροφίμων για την καλλιέργεια μεγάλων πλακιδίων.

Η πέστροφα, ειδικά τα αποθεματοποιημένα ουράνια τόξα, είναι επίσης ελκυστικά για ζωοτροφές και έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν φρούτα παγκόσμιας κλάσης. Τα Rainbows κατοικούν σε όλα τα μέρη της στήλης νερού κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του φθινοπώρου και του χειμώνα. Είναι διαθέσιμα σε walleyes κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κρατούν συχνά ακριβώς κάτω από τη θερμοκλίνη, όπου ίσως ακολουθούν κάποιοι walleyes.

Ανατριχιαστικά συντρίμμια – τα έντομα και τα καρκινοειδή αποτελούν μέρος της δίαιτας walleye. Οι Walleyes καταβροχθίζουν τα μικροσκοπικά ελάσματα ή τις γαρίδες των γλυκών υδάτων, καθώς κτυπώνουν τις ουρές τους που μοιάζουν με ανεμιστήρες και απομακρύνονται κατά μήκος των πυθμένων της λίμνης και του ποταμού, συχνά κοντά σε παχιά ζιζάνια και ξύλο.

Οι καραβίδες είναι συχνά στόχος, ιδιαίτερα στις λίμνες όπου τα άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα είναι ελλιπή κατά τη διάρκεια ορισμένων ετήσιων περιόδων. Οι Walleyes πιθανότατα δεν κερδίζουν πολύ βάρος στην καραβίδα, αλλά μπορούν να διατηρήσουν τα ψάρια μέσα από άπαχες περιόδους.

Walleye Feedage

Κάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα μέρη της σκηνής χορτονομής είναι τα έντομα. Ίσως τα πιο συνηθισμένα και άφθονα είναι τα είδη μουλαρίνας, τρώγονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε αναδυόμενες μορφές. Οι αναδυόμενες νύμφες είναι ένας εύκολος στόχος καθώς γέρνουν το δρόμο τους από τον πυθμένα κατά τη διάρκεια μιας καμαριέρας νωρίς το καλοκαίρι. Walleyes συχνά φαράγγι για τους τόσο έντονα ότι τα ψάρια καθίστανται δύσκολο να πιάσει, να είναι πλήρως κορεσμένα.

Οι νεανικές λαμπρές λαβίδες είναι μια επιλογή που αγνοεί τη θήρα, με διαφορετικά είδη που βρίσκονται στα βορειοδυτικά, βορειοανατολικά, τα νοτιοδυτικά και στα ύδατα των Μεγάλων Λιμνών. Το λυκόφρενο που μοιάζει με χέλι ποντίζει κυρίως σε μαλακά ψιλοκομμένα ψάρια – ειδικά πέστροφα και σολομό. Με σειρές από αιχμηρά δόντια, προσκολλώνται στο εξωτερικό των ψαριών, τροφοδοτώντας το αίμα και τους ιστούς. Walleyes τρώνε ανώριμα lampreys, αν και δεν είναι γνωστό πόσο σημαντικό είναι ένα στοιχείο θήραμα που είναι.

Τα Walleyes είναι παμφάγα αρπακτικά, αν και οι κύριοι στόχοι τους είναι τα ψάρια. Η κατανόηση του είδους των ψαριών που αλιεύουν τα είδη ψαριών που κλειδώνουν ανά πάσα στιγμή και τον τόπο μπορεί να σας οδηγήσει σε λογικές επιλογές σχετικά με το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος, από την άνοιξη όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

* Ο David A. Rose είναι συγγραφέας, φωτογράφος και οδηγός αλιείας που ζει κοντά στο Traverse City του Μίτσιγκαν.